7. GASTRO IZLOŽBA U VARAŽDINU

Prošli tjedan pridružili smo se kolegama iz ROTO dinamica, a razlog druženja bio je 7. Gastro izložba u Varaždinu. S naše strane naglasak je bio na B2B sustav, te suradnju između nas i tvrtke ROTO dinamic. Više o B2B sustavu možete pročitati i ovdje.

U organizaciji obrtničke komore Varaždinske županije i Udruženja hrvatskih ugostitelja i turističkih djelatnika Varaždin preko 50 restorana, vinara, hotela, slastičarnica i udruga pokazali su svoje prednosti na svojim nastupima. Na ovogodišnjoj izložbi okupio se i veliki broj članova varaždinskih ugostitelja, ali i gosti iz ostalih županija te  iz Slovenije i Bosne i Hercegovine. 

Čak 15 ugostitelja iz susjedne slovenije svoje je predstavljanje upotpunilo i nastupom glazbenika te su tako nastojali dočarati ugođaj veselih okupljanja. Ovogodišnja izložba prikazala je najbolje od autohtonih jela, kuhinja i kvalitetnih vina. Pokazala je bogatstvo i raznolikosti našeg područja i susjednih regija. Pričalo se i o povijesnoj povezanosti, njegovanju tradicije ali i o budućim suradnjama koje će značiti podizanje kvalitete u turističkoj ponudi. Ovo je bila prilika ponovnih susreta nekih starih prijatelja, ali i sklapanja novih poznanstva i ugodnog druženja.

Ova već tradicionalna manifestacija bila je i okrugli stol pod nazivom “Sljubljivanje vina i sireva”. Moderator okruglog stola bio je Mario Oblak, savjetnik za gastronomiju, čija su specijalnost sirevi i domaća jela pripremljena na posebno kreativan način. 

Posebno samo oduševljeni dobrom organizacijom i suradnjom naših prijatelja iz Roto dinamica. Nadamo se da će ovakvih kvalitetnih događanja biti sve više kako bi zajedno s nama podigli kvalitetu poslovanja i ugostiteljske ponude na razini čitave države.