B2B sustav u THOR programskom rješenju od sada “ne poznaje granice”.

Radi se o automatskom zaprimanju robe od gotovo svih dobavljača kroz standardni sustav eRačuna (UBL 2.1) bez potrebe da se ručno unosi ili prepisuje s papira.

Danas već 99% dobavljača ima mogućnost slanja eRačuna. Ako koristite THOR programsko rješenje i želite B2B sustav sa svojim dobavljačem, dogovorite da vam ubuduće šalje eRačune, a kojeg ćete onda vrlo lako pregledati i zaprimiti.

UPUTE ZA KORISNIKE

1. Unutar popisa primki odaberite opciju “Aut. prijem eRačuna”, te nakon toga odaberite datoteku koju ste preuzeli iz sustava eRačuni ili zaprimili na vaš e-mail.

fghffgh

Kod uvoza eRačuna dobavljača u primke robe možete pregledati original račun dobavljača (ako je eRačun imao PDF u privitku) i to kod unosa zaglavlja računa (slika 1.) i kod mapiranja artikala (slika 2.).
Program PDF datoteku sprema u export mapu THOR-a i možete je koristiti za daljnje potrebe, a korisnicima THOR.docs sustava isti PDF pdmah ulazi u sustav bez potrebe da ga skeniraju ili posebno spremaju.

Slika 1.
Slika 2.

2. Odaberite XML datoteku koju ste preuzeli iz sustava eRačuna ili email-a.

3. Program će iz datoteke povući podatke zaglavlja koji su dostupni u samom eRačunu, odnosno Dobavljača, datum i broj dokumenta, poziv na broj, DVO, te iznos računa s pripadajućim porezima (slika 3). Ako dobavljač ne postoji u bazi, program će automatski otvoriti novog dobavljača bez intervencije korisnika i odabrati ga.

4. Nakon pohrane zaglavlja dokumenta, program će korisniku pokazati artikle koji se nalaze na eRačunu dobavljača i otvoriti “mapiranje” artikala. Svaki artikl dobavljača je potrebno mapirati, odnosno odrediti mu šifru unutar THOR sustava (jer na računu je šifra dobavljača), a kod sljedećeg ulaza istih artikala program će automatski povući one mapirane šifre koje su odabrane na prethodnom ulazu. Ako program nađe barkod koji je dobavljač stavio unutar THOR baze, automatski će povezati te artikle.

5. Za artikle koji nisu povezani (mapirani) potrebno je duplim klikom odabrati artikl i unijeti mu šifru tog artikla u THOR sustavu i koeficijent količine. Šifru artikla u THOR sustavu možemo unijeti “ručno” ili odabirom opcije “izbor iz baze”, a ako tog artikla nemamo u THOR bazi možemo mu upisati novu šifru ili koristiti opcije “Postavi šifru dobavljača kao THOR šifru” ili “postavi Barkod dobavljača kao THOR šifru”, kao i opcije otvaranja/generiranja sljedeće slobodne šifre. Ako se radi o novom artiklu, odmah kod mapiranja možemo odrediti i maloprodajnu cijenu te poreznu grupu.

Za sva dodatna pitanja naravno možete se obratiti našoj službi za korisnike.