Bliže se blagdani i vrijeme je da počnete razmišljati o proizvodima koje želite prodavati i način na koji ćete podići prodaju i profit. Važno je imati na umu da blagdani već odavno ne počinju tjedan dana, pa čak ni mjesec dana prije što se prodaje tiče. Blagdani kreću puno ranije. Potrebno je brzo izgraditi lojalnost i simpatije kod sezonskih kupaca. Ne brinite, imamo nekoliko savjeta koji će vam pomoći.

Mislite mobilno

Statistike pokazuju da je većina prometa od tipičnog kupca u 2017. godini došla preko mobilnog uređaja. Ukoliko ste već prilagodili svoju stranicu na mobilne verzije u velikoj ste prednosti. Ako ipak to niste napravili, ne brinite. Nije potrebno plaćati nove web stranice i sl. Postoji nekoliko servisa koji mogu sami prilagoditi vašu stranicu na mobilnu verziju. Također je vrlo važno imati jednostavnu ponudu i brzu stranicu. Prema googleovoj statistici, ako se mobilna web lokacija otvara duže od 3 sekunde, većina je posjetitelja napušta. Potrošači danas kupuju kako i žive. Brzo! Povežite svoju web stranicu sa fiskalnom blagajnom i pratite stanje zaliha. Korisnici vole vidjeti stanje proizvoda na web shopovima, a ako se vaša fiskalna blagajna može spojiti s web stranicom, stvari će teći još brže.

Blagdanski sajmovi

Razmislite o predstavljanju svojih proizvoda na blagdanskim ili adventskim sajmovima. To je odlična prilika za prezentaciju onoga što radite ili prodajete. Takve sajmove posjećuje puno ljudi i izvanredna je prilika za podizanje profita. Istaknite se, budite kreativni, ispričajte svoju priču. Dajte korisnicima razlog da kupuju baš kod vas. Vrlo je bitno da kod takvih sajmova imate sigurnu i brzu fiskalnu blagajnu. Bitno je da fiskalna blagajna radi brzo kako se ne bi stvarale nepotrebne gužve, a tvrtka od koje uzimate fiskalnu blagajnu mora imati odličnu podršku kako bi u svakom trenutku bili sigurni da će sve funkcionirati savršeno.

Tko su vam kupci?

Upoznajte svoje kupce, pratite što kupuju kod vas i što bi trebali prodavati. Prikupite podatke o njima, jer što više podataka imate o svojim kupcima, to ćete lakše postaviti nove ponude. Praznici su prekrasni, ali mogu biti stresni kada se natječete s velikim trgovačkim lancima. Pokušajte zadobiti simpatije svojih kupaca i stvoriti nove koji će se i nakon blagdana vraćati vama. Manje trgovine imaju veći šarm i atmosferu dobrodošlice kojoj veći trgovci ne mogu konkurirati. Iskoristite to u svoju korist. Osigurajte ugodan ambijent i ljubazno osoblje. Korisnici će kupovati i vraćati se po još.

Fiskalna blagajna

Sve skupa pada u vodu ukoliko tehničke stvari ne funkcioniraju. Zakonom o fiskalizaciji morate imati fiskalnu blagajnu. Ne dozvolite da vam taj dio radi probleme. Fiskalne blagajne bi trebale raditi besprijekorno i brzo. Podrška bi trebala biti kompletna i sigurna. Takva, naizgled mala i nebitna stvar može se vrlo lako reflektirati na loše iskustvo kod korisnika. Zato mudro odaberite s kime ćete raditi i odaberite najbolju opciju.

Blagdani su odličan period za promoviranje proizvoda i usluga. Povežite se sa svojim kupcima, stvorite nova prijateljstva i učinite blagdane još ljepšim i većim.