Tvrtka PAYTEN kupila Gastrobit – GRC grupu

Tvrtka PAYTEN upotpunjuje svoju ponudu tehnoloških rješenja za plaćanje kupnjom GASTROBIT GRC GRUPE

Ovom akvizicijom Payten obogaćuje portfelj cjelovitih rješenja i usluga u svim segmentima plaćanja

Tvrtka Payten kupila je 100 postotni udio u Gastrobit Grc Grupi koja se bavi proizvodnjom softverskih rješenja za ugostiteljstvo, trgovinu i financije. Akvizicija je potvrda Paytenove strategije razvoja da tvrtkama iz niza uslužnih grana ponudi najbolja cjelovita tehnološka rješenja u području plaćanja.

Gastrobit Grc Grupa jedna je od vodećih hrvatskih tvrtki u području platnih rješenja koja prateći razvoj tehnologije i potrebe tržišta uspješno posluje već preko 20 godina razvijajući programe, aplikacije i ERP sustave za ugostiteljstvo, maloprodaju, veleprodaju, proizvodnju te računovodstvo i financije.

Upravu tvrtke čine dva člana: Tomislav Copić, dosadašnji direktor tvrtke te Marko Špegar, član Uprave tvrtki Asseco SEE i Payten u Hrvatskoj te tvrtke Monri.

Tomislav Copić, član Uprave Gastrobit Grc Grupe, izjavio je: „Ovom akvizicijom stvorena je sinergija koja će zasigurno u vremenima koja dolaze biti dodatna snaga i alat za postizanje još boljih rezultata. Otvorilo nam se mnoštvo novih mogućnosti što će, siguran sam, rezultirati još boljim poslovnim rezultatima, zadovoljstvom korisnika kao i svih djelatnika i poslovnih partnera.“

„Ponosan sam što je Gastrobit Grc Grupa postala članom Payten obitelji. Zajedno ćemo poduzetnicima iz niza uslužnih grana omogućiti pristup i podršku najboljim cjelovitim tehnološkim rješenjima u području plaćanja te im biti pouzdan partner u svakodnevnom poslovanju.“, istaknuo je Ivan Bušić, član uprave Payten Hrvatska.

Kompanija Payten, članica Asseco Grupe, jednog od 10 vodećih proizvođača softverske opreme u Europi, nastavlja širiti svoje poslovanje akvizicijom tvrtki usmjerenih na razvoj i prodaju inovativnih softverskih rješenja u području plaćanja u Europi i šire.

Tako se nedavno Paytenu pridružila tvrtka Sonet, koja posluje u Slovačkoj i Češkoj i nudi usluge u području tehnologije plaćanja, uključujući i softver za platne terminale (POS), zatim Mobven, vodeća kompanija u Turskoj za razvoj rješenja u području tehnologije mobilnog plaćanja, Monri, koja posluje u Hrvatskoj, BiH i Srbiji te je specijalizirana za distribuciju uređaja SinglePOS trgovcima, pružajući bankama i trgovcima na malo mogućnost korištenja sustava WebPay, Remaris, koji posluje u Hrvatskoj i BiH te nudi softverska rješenja za vođenje poslovanja i upravljanje blagajnama u području ugostiteljstva i Bassilichi CEE, tvrtka koja nudi usluge vezane uz POS i bankomate u Srbiji i BiH. U ožujku prošle godine Payten je postao vlasnik i tvrtke Necomplus, španjolske multinacionalne kompanije koja pored Španjolske posluje i u Portugalu, Andori, Kolumbiji, Peruu i Dominikanskoj Republici te ima preko 25 godina iskustva u korisničkim rješenjima u području plaćanja.

O Gastrobit Grc Grupi:  

Ponuda Gastrobit Grc Grupe sastoji se od dva brenda, a to su skup programa za ugostiteljstvo pod nazivom SMART te ERP sustav THOR koji svojim modulima pokriva maloprodaju, veleprodaju, proizvodnju i računovodstvo i financije.  SMART grupa proizvoda sadrži niz pametnih aplikacija koje ugostiteljima uvelike pomažu u svakodnevnom poslovanju. THOR služi kao informacijski sustav za upravljanje robno materijalnim knjigovodstvom maloprodaje i veleprodaje za manje i srednje poduzetnike ili za izdavanje računa i praćenje prodaje kod uslužnih djelatnosti.

Paytenu:

Payten, članica Asseco South Eastern Europe (ASEE), nastala je izdvajanjem poslovne jedinice za plaćanje ASEE. Tvrtka nudi cjelovita rješenja iz područja payment industrije za financijske i nefinancijske institucije pružajući najviši nivo stručnosti, održavanja i podrške kroz cijeli portfelj rješenja i usluga. Posluje u području e-trgovine, mPayments, sigurnosnih rješenja za plaćanja, obrade transakcija, usluga povezanih s bankomatima i POS-om. Payten je prisutan u 14 zemalja diljem svijeta i zapošljava gotovo 1.300 ljudi.